TURMERIC MILK

TURMERIC MILK


Rash and Red Patches on Skin

If you have rash and red patches on your skin that look like blotches, you could resort to 
making a face pack consisting of a pinch of turmeric and milk. Soak a cotton ball into the 
mixture and place it on the affected area for approximately 10 minutes. You may then find
that your skin looks considerably better than before.




Good Sleep
When you heat a cup of milk and add a pinch of turmeric and drink it up before you hit the sack, you are sure to have a good night's sleep. The warm milk along with turmeric has warming properties that induce sleep. You may add spices such as cinnamon and caraway, to lend a flavor to your cup of milk.

Common Cold and Cough
Any type of respiratory tract infection can be cured through the intake of turmeric mixed in milk. Turmeric is a powerful antioxidant that has the warming and anti-inflammatory properties that help soothe irritates the throat. Infections that invade the system are also driven away when turmeric milk is consumed. As turmeric cures congestion in the nasal tract, it, in the meanwhile, also helps relieve the symptoms of asthma. By taking turmeric milk, you instantly receive turmeric's healing benefits, and can expect results even within a day, for coughs, bronchitis and flu.

Diarrhea
Consuming turmeric milk helps fight and deal with severe loose motions or diarrhea. Turmeric is a common, natural treatment for diarrhea. It is one herb that is acclaimed to fight indigestion and diarrhea. Make sure that in a situation where turmeric milk is consumed for relieving diarrhea, whole milk or milk with high fat content is not used. Doing so may elevate, and aggravate the trouble.

Arthritis
The deep yellow of turmeric is courtesy the constituent called curcumin. Curcumin is the component that acts as an anti-inflammatory in turmeric. Curcumin in turmeric helps in treating swelling caused by rheumatoid arthritis and osteoarthritis. It makes the ligaments flexible and aids in inflammation reduction. If you are suffering from an arthritic condition, consume turmeric milk twice before meals. You are sure to find the desired results.

Cancer
The high antioxidant properties of turmeric help in fighting cancer. Research recommends that ½ a teaspoon of turmeric mixed with milk, consumed once during the day, prevents the deoxyribonucleic acid (DNA) damage caused by cancerous cells. Turmeric also helps fight and relieve the side effects and symptoms caused due to chemotherapy. It helps in digestion, cleansing the blood, and boosting your body's immune system. Though, always consult your medical practitioner before you consume any herbal supplements while undergoing some medical treatment.

A word of caution for all moms-to-be: Make sure that you have consulted your healthcare professional before consuming turmeric milk during pregnancy. It is always better to be confident about what you consume during such delicate times. While there are plenty of benefits of drinking turmeric milk, one needs to be cautious as to not consume the concoction in excess. Consuming turmeric milk in high doses can lead to stomach upset. If you are allergic to dairy products, turmeric milk should be avoided all together.

HOW TO MAKE TURMERIC MILK....

It's extremely simple. In its most basic form, turmeric milk is simply a cup of milk heated with about half a teaspoon of powdered turmeric. You may also add a pinch of black pepper, salt, saffron, cardamom, caraway seeds, cinnamon or ginger powder, to satisfy your taste buds. Addition of sugar or honey would help calm the 'fuss' in people. To relieve the symptoms, drink a cup of warm turmeric milk, two or three times a day. Drink the mixture on an empty stomach to derive rapid results.





நோய் தீர்க்கும் அரும் மருந்தாக அரைக்கீரை

அரைக்கீரையின் பயன்களும் அப்படித்தான்/ நோய் தீர்க்கும் அரும் மருந்தாக உதவுகிறது.



அரைக்கீரை அதிக அளவிலும்/ தமிழக மக்கள் அதிகமாக பயன்படுத்தும் கீரையுமாகும். அரைக்கீரை இதன் விதை இரண்டுமே உணவாகப் பயன்படுகின்றன. இந்த கீரையில் அற்புதம் தரும் பயன்கள் உள்ளன. இதில் வைட்டமின்களும்/ தாது உப்புகளும் குறிப்பிடத்தக்க அளவில் உள்ளன. பல்வேறு பக்குவங்களில் இக்கீரையைச் சமைத்து சாப்பிடலாம். அபார ருசியையும்/பசியையும் உண்டுபண்ணும் இக்கீரை குழந்தை பெற்ற தாய்மார்களுக்கு முக்கிய உணவாகும்.


பிரசவித்த பெண்களுக்கு சீதளம் வராமல் பாதுகாக்கும். உடலுக்கு பலத்தையும், சக்தியையும் கொடுக்கும். கீரையின் சத்துக்கள் பெருமளவில் தாய்ப்பாலில் கலப்பதால, குழந்தையையும் நோய்களிலிருந்து பாதுகாக்கிறது. இக்கீரையை மிளகு ரசத்துடன் கலந்து உட்கொண்டால் உடல் நலமடையும். அரைக்கீரையை பழைய புளியுடன் கடைந்து சாப்பிட்டு வந்தால் பித்த சுரம்/ வாய் ருசியற்றுப்போதல், பசி இல்லாத நிலை போன்றவை குணமாகும். அரைக்கீரையுடன் பூண்டு, மிளகு, பெருகாயம் ஆகியவற்றை சோத்து மசியல் , குழம்பு, பொரியல் செய்து சாப்பிட வாதம், வாய்வு தொடாபான உடல் வலிகள் நீக்கி விடும்.

நாள்தோறும் இக்கீரையை தொடர்ந்து சாப்பிட்டு வந்தால் நோய்கள் எதுவும் ஆகாது. நரம்பு சம்பந்தப்பட்ட நோய் களுக்கு இந்தக் கீரையை மருந்தாகப் பயன்படுத்துகிறார்கள். பிடா வலி, மண்டை பீனிச நரம்பு வலி, ஜன்னி தலை வலி, கன்ன நரம்பு புடைப்பு ஆகியவற்றையும் இந்தக் கீரை குணப்படுத்தும். இக்கீரை மலமிளக்கியாகவும் திகழ்கிறது. குழந்தைகளுக்கும் மலச்சிக்கல் தீர, உணவாக இக்கீரையை கொடுக்கலாம். அரைக்கீரை விதைகளை இடித்துக் கூழ் போல காய்ச்சி உணவாக உட்கொள்கின்றனா. இக்கீரை விதை யில் தயாரிக்கப்படும் தைலம் கண்ணுக்கு குளிர்ச்சியைத் தருவதுடன் தலைமுடி மின்னி கருமையாகவும், செழித்து வளரவும் செய்கிறது.